Onintelligente gesprekken voor de massa

Forum / Actualiteiten / Henk en Ingrid       

Eelco 
Student

24-04-2010
11:27:44
Ik vroeg me af of iemand Henk en Ingrid kent?

Hilberto 
Admin

24-04-2010
11:51:46
Iets zegt me dat t vůůr me pleit dat ik ze niet ken. Maar misschien is het niet aardig als ik meteen een vergelijking met Roef en Marian trek, zonder een idee te hebben over wie we het hebben :)

Eelco 
Student

24-04-2010
17:57:29
Geert Wilders zegt dat zijn partij zich richt op Henk en Ingrid. Ik ken alleen geen Henk en Ingrid. Ik dacht, misschien weet hier iemand wie dat zijn?

Hilberto 
Admin

26-04-2010
23:12:10
Nou, ik zat er dus niet zo ver naast.

Een collega bekende hier dat zijn ouders zo heten. Kerel keek nogal vreemd toen ik onze PVV collega (een ander dus) vroeg hoe t met Henk en Ingrid ging. Enfin, had je bij moeten zijn.

Intussen is Geertje een mooie hapsnurker. Zo ongeveer alle partijen willen wel snijden in de overheid om te bezuinigen, maar dat is niet echt een nieuwe vondst, en volgens mij is het de laatste tig jaar niemand echt gelukt.

Een paar cijfertjes erbij voor de aardigheid :
http://www.inoverheid.nl/artikel/artikelen/1172711/hoev...


Epi van Breren 
Senior Epibreer...

27-04-2010
14:19:19
Ingezonden brief uit telegraaf. Staat soms wel s wat zinnings in

Quote :

Met de islam als religie is niet veel meer mis dan met een religie als christendom. Ook hier is religie niet veel meer dan een schaamlap. De werkelijke achtergronden van haat en geweld liggen daar niet. Het is niet toevallig dat terroristen vooral opstaan in gebieden waar het 'Westen' grote belangen heeft.
Het huidige terrorisme is vooral politiek gestuurd. De leiders van 'Al-Qaeda', wie of wat dat ook mogen zijn, spelen een politiek spel. Waarbij hun belangen opvallen vaak blijken overeen te komen met die van wat men tegenwoordig 'Haviken' noemt. Religie wordt vooral ingezet ter rekrutering en motivatie. Net als hier de onzin over "vrijheid en democratie" en steeds vaker ook weer "het vaderland".
In de het grootste deel van de VS speelt geloof trouwens niet een minder grote rol dan in de islamitische wereld. Daar is het Jezus voor en God na. GI Joe smeekt minstens zo vaak goddelijke hulp als zijn Arabische tegenstrever. Bange mensen zoeken hulp. Maar je denkt toch niet dat een van de jongens uit Kentucky of West-Virginia daar echt zit vanwege vrijheid, democratie of welke god dan ook? Die gasten zitten daar vanwege het avontuur, de studiemogelijkheid, een uitvlucht uit de uitzichtloosheid. Zo vecht ook de gemiddelde 'terrorist' niet werkelijk uit religieuze motieven al zal menigeen zich zelf dat best wijs maken. Ik hoor Nederlandse soldaten ook vaak vol overtuiging vertellen dat we in Oeroezgan wat goeds doen, dus mensen kunnen zichzelf van alles op de mouw spelden.
De gemiddelde terrorist vecht omdat zijn broertje is neergeschoten, zijn land is bezet en zijn toekomst is vermoord. Wat wij graag vergeten is dat 'we' al een tijdje aan het rondkloten zijn in de gebieden waar nu het verzet vandaan komt. In Iran hebben we de afgelopen vijftig jaar een spoor van geweld achter gelaten, zelfde in Irak. Dat land hongerden we tien jaar lang uit omwille van VN-resoluties, terwijl daar vlakbij, IsraŽl, een lid van het Westen, geen strobreed in de weg werd gelegd.
In Egypte, JordaniŽ en Saoedi-ArabiŽ steunen we dictaturen. En dat allemaal onder het mom van vrijheid, democratie en mensenrechten. Persoonlijk vind ik het niet zo heel vreemd dat mensen daar lichtelijk pissed-off over zijn. Een 9/11, wie daar ook achter zat, en 'wij' voelen ons gelegitimeerd keihard en overal ter wereld, zelfs ten koste van onschuldigen, terug te slaan. Maar wel hen kwalijk nemen als zij na decennia eens terugmeppen? En dat zou ook nog aan de religie liggen? Een grote hoop stierenstront wat bij betreft. Net als de onzin van Wilders over het antisemitisme in de Koran. Zeker, dat staat er vol op in. Maar de geschiedenis leert toch dat moslims dat allemaal niet zo serieus nemen. Net als dat christenen, hoewel de Bijbel duidelijk is, geen homo's stenigen.
In Marokko wonen ongeveer 200.000 Joden, in Irak tot vijftig jaar geleden een zelfde aantal. De Koran stamt uit de zevende eeuw. Alle tijd voor een klopjacht, zou je zeggen. Maar die kwam pas in de twintigste eeuw in het christelijke Westen. En hoewel er eerder zeker strubbelingen zijn geweest, zijn de spanningen tussen Joden en Arabieren pas na de stichting van IsraŽl geescaleerd. En zo liggen aan bijna alle conflicten op het moment vooral politieke motieven ten grondslag. Religie is niet meer dan het vaandel waaronder men strijdt. Maar de lading dekken doet het niet. Kortom, er zitten, net als aan elke religie, zeker foute kanten aan de islam. Maar de islam op zich is niet fout, Wilders begrijpt het gewoon niet of wil het niet begrijpen.[Bewerkt op 27-04-2010 - 14:20:24]


<-- Terug naar Forumindex --    
Artwork, coding en design zijn geregeld door de filantropische instelling Dompraat.nl. Copyright © (2002-2003) Dompraat.nl. Commentaren, lofliederen en suggesties worden met graagte ontvangen. Laat een berichtje achter op het forum!