Onintelligente gesprekken voor de massa

Forum / Actualiteiten / IJzeren Rita       

Pagina 1 van 2 ---- - 1 - [2]
Hilberto 
Admin

13-09-2007
21:38:15
Ik krijg zin om een poll te starten over Rita's toekomst, maar ze heeft beloofd binnen 24 uur al met een plan te komen, dus dat gaat wat te hard voor ons.

Volgens mij :

- Kan Mark wel inpakken.
- Gaat Rita echt niet met Geert W. in een hok zitten.
- Kan de VVD wel inpakken als Rita een eigen club begint (weet niet of dat goed of slecht is, denk het laatste).
- Kan Geert wel inpakken als Rita een eigen club begint (Gooood! Go Rita!)

Ik ben benieuwd.


Eelco 
Student

13-09-2007
21:40:58
Ik wilde het nieuwsbericht ook al ergens posten, maar had geen idee waar. Een nieuw topic kan inderdaad ook.

Als Rita de politiek verlaat, is Geert spekkoper.
Als Rita een eigen partij begint, lopen zowel de VVD als Geert schade op (de VVD meer, denk ik).

In beide gevallen is de VVD het haasje, tenzij ze zich sterk kunnen herpakken. Ik vind Rutte over het algemeen niet erg overtuigend. Wat dat betreft hadden ze misschien meer aan Henk Kamp gehad (of Verdonk natuurlijk).


IL Fenomeno 
crematoriumtest...

13-09-2007
23:31:20
Het zegt niet zo veel(want onderzoekje door De Hond), maar een meerderheid van de VVD-ers, 56% ofzo, vindt nu dat Mark weg moet. Ik zie Rita straks wel samen met Wilders gaan. Al gaat dat misschien wel iets te vér.

Eelco 
Student

14-09-2007
09:03:28
Het begint nu echt een zootje te worden:

Quote :
Vertrek Verdonk stort VVD in crisis

den haag - Het besluit van de VVD-fractie in de Tweede Kamer om Rita Verdonk weg te sturen, heeft een crisis ontketend in de VVD. Ontevreden VVD-leden zullen morgen op het partijcongres per motie het vertrek eisen van fractievoorzitter Mark Rutte en partijvoorzitter Jan van Zanen, als ook de rehabilitatie van Verdonk. Het hoofdbestuur van de VVD hield afgelopen nacht crisisberaad.

Diverse VVD-prominenten hekelen ondertussen de voortvarendheid waarmee Verdonk donderdag de wacht is aangezegd. Van de VVD-achterban vindt 74 procent het niet terecht dat Verdonk uit de Tweede Kamerfractie is gezet, blijkens een enquête van het tv-programma EénVandaag. Twee leden van de 22-koppige Kamerfractie, Charlie Aptroot en Fred Teeven, beraden zich nog of ze in het kielzog van Verdonk uit de fractie zullen stappen. Samen met Hans van Baalen hadden ze geprotesteerd tegen het wegsturen van Verdonk.

Donderdagmiddag verzocht de VVD-fractie Verdonk de fractie te verlaten. ‘Er is geen vertrouwen meer in Rita Verdonk als collega. Er is te veel gebeurd’, zegt Rutte. Partijvoorzitter Van Zanen noemt het besluit ‘helaas onvermijdelijk’.

Verdonk uitte eerder deze week tegen alle afspraken in wederom kritiek op de VVD. Berichtgeving hierover in De Telegraaf en het AD was ‘de druppel’ voor Rutte. Hij botste meermalen met het opstandige Kamerlid dat de strijd om het lijsttrekkerschap nipt van hem verloor, maar bij de verkiezingen meer voorkeursstemmen behaalde dan hij. Geruggesteund door het grote aantal stemmen (meer dan 620 duizend, goed voor negen zetels) permitteerde Verdonk zich grote vrijheid in het publiekelijk bekritiseren van de koers die de VVD voer. In juni was Rutte het zat en eiste: ‘wegcijferen voor de liberale visie of ophoepelen’.

‘Ik ben verbijsterd’, reageerde Verdonk gisteren. Ze zegt dat ze verkeerd geciteerd is in de gewraakte krantenberichten.

Volgens ingewijden zal Verdonk een definitief besluit over haar zetel opschorten tot na het congres. Ze kan haar zetel teruggeven aan de VVD, als eenmanspartij verder gaan of zich aansluiten bij een andere fractie. Of ze kan erop gokken dat het congres haar rehabiliteert.

Oud-partijleider Hans Wiegel is ‘ontdaan’. Oud-Kamervoorziter Frans Weisglas noemt het vertrek van Verdonk ‘desastreus’. Volgens hem had de VVD-fractie zelf 24 uur de tijd moeten nemen om na te denken. ‘Dit is een zo vergaande beslissing. De fractie had er een nachtje over moeten slapen.’

Ingewijden verwachten morgen een zeer roerig partijcongres. Een groep VVD-leden die zich Liberaal Netwerk noemt, zal een motie indienen tegen Rutte en Van Zanen en voor Verdonk. Het netwerk omvat, zegt oprichter Jan Talen, VVD-gemeenteraadslid te Staphorst, vooral kleine ondernemers die tot de harde kern van Verdonks aanhang behoren en haar vorig jaar op een haar na het lijsttrekkerschap bezorgden. ‘Van Roermond tot Groningen’ wordt nog steun gezocht voor de motie. Het congres is het hoogste partijorgaan en kan de fractie onder druk zetten om het besluit terug te draaien.

AJ 
Stokbole bakker

14-09-2007
13:59:44
Mark kan indd inpakken. Was ook wel te verwachten.

Eelco 
Student

16-09-2007
19:36:46
Gisteren werd Wiegel nog even geinterviewd voor Nova. Op de vraag wat hij zou doen als dit hem overkomen zou zijn (wat Rutte nu overkomt), antwoordde hij: 'Meneer Mingele, dit zou mij niet overkomen zijn!' Geweldig, die Wiegel!

Hilberto 
Admin

16-09-2007
21:43:26
Zorgt wel voor humor en beroering in de politiek ja. Ik zit nog steeds te wachten op het moment dat ie lijsttrekker wordt. Hij kan ontkennen wat ie wil, volgens mij wil ie nog steeds wel een keertje.

IL Fenomeno 
crematoriumtest...

17-09-2007
23:22:04
Maar de VVD-ers hebben uiteindelijk niet naar hem, maar naar Bolkestein geluisterd. Dat zal Wiegel toch pijn doen.

Hilberto 
Admin

18-09-2007
12:21:07
Wiegel had een onlogisch of vrijwel onmogelijk standpunt denk ik.

Eelco 
Student

18-09-2007
13:46:04
Ik was het eigenlijk wel met Wiegel (en Weisglas) eens. Volgens mij was de Rutte-aanhang onevenredig groot tijdens het partijcongres, waardoor men een gemakkelijke meerderheid haalde voor de moties.

Verdonk heeft niet altijd slim gehandeld, maar dat komt ook omdat ze totaal geen ruimte kreeg van Rutte. Als je iemand in je partij hebt die ruim 600.000 stemmen heeft gekregen en zo'n duidelijk rechts profiel heeft (wat stemmen bij Wilders weg kan halen), zou je die meer ruimte moeten geven om zich te profileren.


Hilberto 
Admin

18-09-2007
16:30:26
Misschien, maar dan had de partij dat eerder moeten bewerkstelligen. Er is steeds een koers gevaren waarbij Rutte Verdonk ging/mocht/moest corrigeren met naar verluid de hele partij achter zich.

De partijleden die nu roepen dat er gelijmd moet worden hadden wat mij betreft best wat eerder wakker mogen worden om de verhoudingen te veranderen, want iedereen zat te wachten op het volgende Rita incident, waardoor de bom zou barsten. En het was ook van te voren duidelijk dat Rutte wel een meerderheid achter zich zou krijgen om het gevecht te winnen.


Eelco 
Student

18-09-2007
17:11:33
Quote :
En het was ook van te voren duidelijk dat Rutte wel een meerderheid achter zich zou krijgen om het gevecht te winnen.


Wel van het partijkader en mensen met belangrijke functies binnen de VVD, niet van de gewone leden, en al helemaal niet van de VVD-stemmers.


Hilberto 
Admin

19-09-2007
20:17:13
Precies, dat bedoel ik. Volgens mij was het alleen maar duidelijk dat ie een meerderheid in de fractie achter zich zou krijgen. Dus ligt de bal dan bij het partijbestuur of bij de Hans Wiegels om in dit soort situaties in te grijpen.

Eelco 
Student

20-09-2007
13:35:49
Maar je zou nu (afgelopen zaterdag dan, nu zal het wel echt te laat zijn) toch een lijmpoging kunnen doen en Verdonk alsnog wat meer ruimte kunnen geven ipv haar er sowieso uit te gooien.

Ik denk trouwens dat Rutte binnenkort het bokje is, die laat keer op keer zien dat hij de boel niet onder controle heeft.


Hilberto 
Admin

20-09-2007
14:04:23
Een lijmpoging afgelopen weekend had alleen maar ten koste van Rutte gekund. En ja, het zal indd wel een kwestie van tijd zijn. Kamp mag het best eens proberen wat mij betreft.

Eelco 
Student

20-09-2007
16:54:39
Kamp inderdaad, zou zo snel ook niemand anders binnen de VVD weten.

Eelco 
Student

22-11-2007
22:25:50
Ik wil me trouwens distantieren van de uitspraken van een op mij lijkend persoon die vindt dat de VVD maar op moet worden geheven. Een brede liberale beweging met D66, de VVD, ToN en de PVV zou er voor in de plaats moeten komen. Alsof D66 en de PVV ook maar enigszins op elkaar lijken ...

Arjanus 
Jirpelskieler

23-11-2007
21:22:37
Wiegel is het spoor weer eens volledig bijster. Hij moet ophouden dingen als dit te roepen. Hij schaadt tenminste de VVD met z'n gebral. Eerst dat gedonder omtrent Verdonk en nu dit weer. Hij is een grote aanstichter van onrust en dat wordt intern door de meeste mensen ook niet gewaardeerd volgens mij. Neem Kamp en Zalm, die zien liever dat hij z'n lidmaatschap opzegt denk ik.

Hilberto 
Admin

24-11-2007
13:29:04
Daar was Zalm in P&W vrij duidelijk over ja.

Voor Wiegel is het kennelijk alleen belangrijk om veel aanhang te hebben. Dat je dan in een club zit met mensen die het grotendeel helemaal niet met je eens zijn doet er niet toe ofzo.


Eelco 
Student

24-11-2007
14:33:48
Ik heb Wiegel in het verleden veel verstandige dingen horen zeggen. De laatste tijd is hij het spoor een beetje bijster. Vooral de timing van z'n uitspraken is ontzettend slecht, omdat de VVD nu prachtig kan schieten op het kabinet. Alle aandacht gaat nu echter weer uit naar de uitspraken van Wiegel ipv naar de inhoud.

<-- Terug naar Forumindex --     - 1 - [2]
Artwork, coding en design zijn geregeld door de filantropische instelling Dompraat.nl. Copyright © (2002-2003) Dompraat.nl. Commentaren, lofliederen en suggesties worden met graagte ontvangen. Laat een berichtje achter op het forum!