Onintelligente gesprekken voor de massa

Forum / Actualiteiten / USA       

Pagina 1 van 4 ---- - 1 - [2] [3] [4]
Pragmatician 


14-01-2005
03:52:34
Ik kwam op Nu.nl even een stukje amerikaanse logica tegen. Vond t wel weer typerend:


Witte Huis blokkeert verbod op extreme verhoormethodes

Uitgegeven: 13 januari 2005 10:29

WASHINGTON - De Amerikaanse regering heeft druk uitgeoefend op politieke leiders om het gebruik van extreme verhoormethodes door inlichtingendiensten niet te beperken. Op aandringen van het Witte Huis is vorige maand een wetsvoorstel geschrapt dat foltering en onmenselijke behandeling zou hebben verboden.

Dat meldde de Amerikaanse krant The New York Times donderdag. De krant baseert zich op functionarissen in het Amerikaanse parlement, het Congres.


De Eerste Kamer van het Congres, de Senaat, had de beperkingen al goedgekeurd met 96 tegen twee stemmen. Het wetsvoorstel bepaalde onder meer dat bijvoorbeeld het ministerie van Defensie of de centrale inlichtingendienst CIA de volksvertegenwoordiging laat weten welke methodes ze gebruiken bij het verhoren van gedetineerden.

Topfunctionarissen van het Witte Huis en enkele prominente parlementariŽrs zorgden er tijdens onderhandelingen achter gesloten deuren voor dat de beperkingen uit de tekst van het voorstel verdwenen.

Een van de bezorgde topfunctionarissen, speciaal presidentieel adviseur Condoleeza Rice, schreef in oktober een brief aan het parlement waarin ze betoogde dat de voorstellen verkeerd zijn. Ze bieden volgens haar "rechtsbescherming aan buitenlandse gevangenen die dat nu niet hebben".

Rice verwoordde het standpunt van de regering in Washington. Die meent dat aan buitenlandse gevangenen de meest elementaire rechtsbescherming moet kunnen worden ontzegd in het kader van de strijd tegen het terrorisme. Tal van arrestanten verdwijnen zo praktisch in de VS.

Zij hebben als 'incomunicado' geen rechtsbijstand of zelfs geen vooruitzicht op een proces waarin hen iets ten laste wordt gelegd. Foltering maakt deel uit van de verhoren. Het wordt algemeen aangenomen dat deze gevangenen nog in leven zijn en in handen van de inlichtingendiensten.

[Bewerkt op 14-01-2005 - 10:53:18]


Eelco 
Student

05-11-2007
15:10:17
Quote :
'God waarschuwt Bush een laatste keerí
ANP/AFP


JERUZALEM - De Verenigde Staten moeten de voor later dit jaar geplande Midden-Oostenconferentie afgelasten waar IsraŽl mogelijk een deel van zijn Bijbels grondgebied moet afstaan; anders laat God de Amerikanen treffen door grote rampspoed.

Dit schrijft een groep ultranationalistische IsraŽlische rabbijnen in een petitie aan de Amerikaanse president George Bush. ĎDe recente bosbranden in CaliforniŽ moeten worden beschouwd als laatste waarschuwingí, aldus rabbijn Meir Druckman maandag op de IsraŽlische legerradio.

De rabbijnen rekenen de Palestijnse gebieden Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever tot het gebied dat de Joden volgens de Bijbel toekomt. ĎHet land IsraŽl behoort toe aan het volk IsraŽl. God straft iedereen die IsraŽl wil dwingen zijn land op te gevení, aldus Druckman.

Volgens de rabbijn Ďlijdt het geen twijfelí dat de overstromingen in New Orleans in 2005 Gods straf waren voor Amerikaanse druk op IsraŽl om de Joodse nederzettingen in de Gazastrook op te geven.

Op de Midden-Oostenconferentie later dit jaar moet het vastgelopen vredesproces tussen IsraŽli's en Palestijnen nieuw leven worden ingeblazen. Druckman waarschuwt: ĎWij schreven president Bush, een man die in de Bijbel gelooft, om hem te waarschuwen voor het verschrikkelijke gevaar waaraan hij zijn land blootstelt door uit te nodigen voor zo'n conferentie.í


Hmm, en ik maar denken dat de ChristenUnie radicale denkbeelden had:)


Hilberto 
Admin

05-11-2007
18:58:40
Niks radicale denkbeelden.

Die altijd pragmatische joden zullen wel denken : die gast is zo christelijk als de pest. Misschien dat ie hier in trapt :)

Ze lachen zich helemaal rot als het blijkt te werken!


Eelco 
Student

08-01-2008
15:32:50
Is hier trouwens ook iemand die de 'primaries' in de VS volgt? Zo ja, wie zal de Democratische presidentskandidaat worden? Obama lijkt goede papieren te hebben.

Eelco 
Student

09-01-2008
11:30:20
...en Hillary Clinton ook.

Hilberto 
Admin

09-01-2008
21:34:14
Tja, je kunt tegenwoordig niet dagelijks je journaaltje kijken en die primaries NIET volgen... Als dat nog 10 maanden zo doorgaat gaat het wel vervelen denk ik ..

Maar door de Clinton vs Obama discussie vergeten we met z'n allen bijna dat de Republikeinen ook nog gewoon kunnen winnen. Naar het schijnt gaat die Guiliani straks een serieuze rol spelen. Die naam is in Iowa en New Hampshire nog niet eens voorgekomen in de top 3 van z'n partij..


IL Fenomeno 
crematoriumtest...

09-01-2008
23:43:46
De strijd bij de Democraten heeft indd wel heel erg de voorkeur in de media. Waarschijnlijk ook wel leuker. Trouwens, slimme actie van Clinton, dat traantje. Even aan een trieste gebeurtenis denken, serieus kijken en laat maar komen die waterlanders. Het blijkt wťl te werken.

Eelco 
Student

10-01-2008
09:21:59
Op dit moment staan de Democraten in de peilingen een straatlengte voor op de Republikeinen, maar er kan natuurlijk veel veranderen in 10 maanden. Het schijnt dat Giuliani zich vooral richt op de grote staten zoals Californie, Florida en New York. Hij is wat progressiever dan de meeste andere Republikeinse kandidaten (zelf 2x gescheiden en iets minder fel op abortus, homohuwelijk en euthanasie tegen) en daarom verwacht men dat hij het goed gaat doen in als wat meer progressief bekende staande staten. Omdat daar relatief veel mensen wonen, tellen ze natuurlijk een stuk zwaarder. De voorspelling van Charles Groenhuijsen is dat hij de nieuwe president zal worden. Het nadeel is wel dat hij nu veel media-aandacht misloopt, doordat hij zich niet echt richt op staten als Iowa en New Hampshire.

W.b.t. de traan van Hillary Clinton, de Amerikaanse Maurice de Hond had dezelfde avond nog gepeild dat een meerderheid van de Amerikanen positiever over haar was gaan denken na de 'traan'. Tja, als het zo makkelijk is...


Hilberto 
Admin

11-01-2008
15:46:37
Knap stukje acteerwerk hoor. Volgens mij is ze echt emotieloos verder. Iron Lady II.

Maar volgens stemwijzer.nl heb ik met haar inhoudelijk wel de meeste overlap qua ideologie, dus misschien moet ze toch maar presidente worden.


Eelco 
Student

24-09-2008
08:23:05
Volgens mij komt dit kaartje aardig in de buurt van de waarheid:Hilberto 
Admin

24-09-2008
13:11:00
Amerikanen houden zich bezig met Soedan en Pakistan ? Ik denk dat dit nog een iets te positief beeld schept..

Eelco 
Student

24-09-2008
13:19:15
Pakistan is niet roodgekleurd. Dat zijn Afghanistan, Iran en Irak.

Soedan begrijp ik ook niet helemaal. Heb niet de indruk dat ze erg geinteresseerd zijn in Darfur. Misschien dat er af en toe een geheime actie plaatsvindt in het kader van 'terroristje jagen'.:)


Hilberto 
Admin

24-09-2008
14:50:33
Gossie ja, Iran is stukje groter dan ik in me hoofd had zie ik. De Paki's zitten aan de andere kant nog steeds tegen India aan natuurlijk.

Terroristje jagen : de hele Golf + LibiŽ en Algerije ook maar inkleuren dan.

En Israel zijn ze echt vergeten.


Eelco 
Student

24-09-2008
22:24:39
Het schijnt dat 80% van de Amerikanen niet weet waar Irak ligt. Sommigen lokaliseerden het ergens in Zuid-Amerika.

Johannis 
Flierefluiter

29-09-2008
17:53:16
Ach zo lang ze maar weten dat Irak het thuisland is van de etnische groep "zandnegers" is er niets aan het handje toch?

Wanneer zijn de verkiezingen eigenlijk, november ofzo toch?


Hilberto 
Admin

29-09-2008
21:37:43
Dacht het wel ja. Ben erg benieuwd moet ik zeggen.

Ik blijf me verbazen over de poppetjespolitiek. Laatst ook weer zo'n troela op TV. Eerst vooraan met een Hillary spandoek, en nu zij t niet wordt, gaat ze McCain stemmen. Inhoudelijk heb je er dan toch niet al te veel van begrepen.

Maar goed, probleem van alle tijden en alle landen. Democratie werkt nog nergens zoals het eigenlijk bedoeld is volgens mij.


Johannis 
Flierefluiter

30-09-2008
19:12:57
Het is allemaal een grote miss-verkiezing.

Ik durf te wedden dat McCain moeilijk veel stemmen er bij krijgt omdat ie een niet heel erg onaantrekkelijke MILF als vice-kandidaat naar voren heeft geschoven.


Eelco 
Student

01-10-2008
10:39:16
Quote :
Ik blijf me verbazen over de poppetjespolitiek. Laatst ook weer zo'n troela op TV. Eerst vooraan met een Hillary spandoek, en nu zij t niet wordt, gaat ze McCain stemmen. Inhoudelijk heb je er dan toch niet al te veel van begrepen.


Volgens mij komt dat omdat er zo'n fanatieke strijd was tussen Obama en Clinton. Veel Clinton-aanhangers waren zeer teleurgesteld toen Obama won, en zijn daarom maar overgestapt.

Ik denk trouwens dat er wel degelijk inhoud in de Amerikaanse verkiezingen zit, alleen krijg je die in NL nauwelijks op tv te zien. De issues die in een land als de VS spelen zijn natuurlijk nogal wat groter dan onze polderprobleempjes. Er is wel degelijk iets te kiezen, om er maar eens een cliche tegen aan te smijten.

Ik moet zeggen dat ik in eerste instantie McCain niet zo'n heel erg beroerde kandidaat vond, maar nu blijkt dat hij werkelijk helemaal niets snapt van economie, zal ik als econoom mijn mening toch moeten herzien.:)
Hilberto 
Admin

01-10-2008
10:59:06
Er zitten ook nog racisten tussen (ook bij de democraten), die uit principe niet zwart zullen stemmen.

Verder hebben ze toch niet echt ingewikkeldere problemen dan wij ? Het zijn deels dezelfde vraagstukken, alleen dan op een iets andere schaal (milieu, verdeling van de centen, etc).

Verder hebben ze er grote problemen in bijvoorbeeld de zorg (halve land overzekerd, kosten zorg volledig onbeheersbaar, etc), en hun rechtensysteempje waardoor een fabrikant op iedere bloempot moet zetten dat ie niet geschikt is om op te eten (keertje misgegaan, aangeklaagd, miljoenenclaim).

Maar die dingen zijn daar op dit moment gewoon niet te veranderen omdat zoals zovaak de macht om de zaakjes te veranderen ligt bij de mensen die er de meeste baat bij hebben om alles zo te houden..

Lekker land man. Doe mij maar polderprobleempjes :)


Eelco 
Student

01-10-2008
11:08:14
Quote :
Verder hebben ze toch niet echt ingewikkeldere problemen dan wij ?


Ik neem aan dat dit cynisch bedoeld is. Ik noem alleen al Irak, astronomische staatsschuld, criminaliteit (10x zoveel mensen in gevangenis als hier, relatief gezien), gezondheidszorg (als je je goed wilt verzekeren ben je enkele honderden euros per maand kwijt, waardoor een niet onaanzienlijk deel niet verzekerd is) en aanzien van de VS in de rest van de wereld.


<-- Terug naar Forumindex --     - 1 - [2] [3] [4]
Artwork, coding en design zijn geregeld door de filantropische instelling Dompraat.nl. Copyright © (2002-2003) Dompraat.nl. Commentaren, lofliederen en suggesties worden met graagte ontvangen. Laat een berichtje achter op het forum!