Onintelligente gesprekken voor de massa

Forum / DigiTaal o.t.w. Computerstuff / draadloze verbinding??       

Bee 


21-11-2007
19:06:48
Deze vraag heb ik ook al eens aan Hilbert gesteld, maar het antwoord moest hij mij schuldig blijven. Misschien dat iemand anders het weet?

Ik heb internet met een draadloze verbinding. Het gekke is alleen dat zodra ik mijn laptop uit het stopcontact haal, ik geen verbinding meer heb (hoe draadloos is een verbinding dan eigenlijk?) Hij geeft rechts onder in beeld wel gewoon aan: Draadloze netwerkverbinding, signaalsterkte: uitstekend.
Op msn geeft hij aan dat hij geen verbinding kan maken vanwege: foutcode 80048820 en uitgebreide foutcode 80048439 Eventueel een probleem met de keypoorten: mogelijk verkeerde proxy of firewall instellingen.

Hoe kan dit en wat doe ik eraan?


Aljar 
Handelaar met v...

22-11-2007
12:22:16
Ok, en wilde gok. Een draadloze verbinding kan redelijk wat energie kosten. Om energie te besparen wanneer je op de batterij werkt zodat je langer kan werken, kan het zijn dat de netwerkkaart (gedeeltelijk) uitgeschakeld wordt. Waar dit soort grappen precies geregeld wordt weet ik niet, maar je zou onder windows bij "Energie beheer" o.i.d. kunnen kijken. Het zou ook een instelling in de bios kunnen zijn (Bij het opstarten op del, F1 of Esc drukken) en kijken of er iets over "Power management" staat.
Succes.


Eelco 
Student

29-04-2009
19:17:13
Ik heb me vandaag begeven in de 'wilde wereld van draadloos internet'. Het was me het avontuur wel! Het enige wat ik wilde was een draadloze router waarmee ik overal in huis dus draadloos zou kunnen internetten. Gisteren een modem van mijn ADSL-provider (Online) thuisbezorgd gekregen. Vandaag zou ik daar dus even een routertje 'tussengooien' en de boel zou gefixt moeten zijn. Het was iets ingewikkelder en duurde iets langer dan verwacht.

Ten eerste zijn er mensen die beweren dat een modem en een router eigenlijk hetzelfde zijn??!?! Daarnaast schijnt het uit te maken van welke provider je internet komt wat betreft de keuze voor een router (bij Qmotion in H'veen vertelden ze me dat ik eigenlijk geen router nodig heb maar een access-point, terwijl ze bij Noord Computers ervan overtuigd waren dat je een router nodig hebt als je met meer dan 1 computer gebruik wilt maken van je netwerk). Tot slot schijnt er ook nog zoiets te zijn als een draadloos modem, wat een modem met een ingebouwde draadloze router blijkt te zijn. Uiteindelijk heb ik maar een router bij Noord gekocht en na een paar uurtjes prutsen lijkt alles nu voor elkaar. Ik weet dat ik een halve analfabeet op computergebied ben, maar volgens mij zit dit ook niet heel simpel in elkaar, toch?


Hilberto 
Admin

30-04-2009
23:18:11
Ik ben het met Noord eens. Een accesspoint creŽert of vergroot voor zover ik weet alleen het bereik van je draadloze netwerk, en biedt geen mogelijkheid om te routeren (1 verbinding, meerdere pjoeters).

Maar het is bekend dat er in dat soort winkels naast computeraccesoires ook een heleboel onzin verkocht wordt (hoe triest dat ook is). Verder is het natuurlijk een kwestie van terminologie die niet begrepen of wazig uitgelegd / geinterpreteerd wordt (draadloos modem is gewoon slechte term, die de lading niet dekt :P). Als de materie je begint te interesseren Eelco : je hebt ook nog hubs, switches, bedrade routers en je kunt ook je pc als router aan het werk zetten met behulp van een crosslink kabel of een hub of switch.

En dit is het topje van de ijsberg. Met netwerken is er altijd gedonder, dus er is veel over te lullen :)


Eelco 
Student

01-05-2009
10:58:00
Bij Qmotion werd me verteld dat je met een gewone draadloze router en een modem van Online conflicten gaat krijgen met het uidelen van IP-adressen. Daarnaast zei men dat je met een access-point maximaal 250 computers op het netwerk kunt krijgen. Bij Noord werd dit dus tegengesproken. Ik heb de gok maar genomen en een router bij Noord gekocht (scheelde ook 25 euro t.o.v. een access-point bij Qmotion) met de garantie dat ie binnen 8 dagen terugkon bij problemen. Tot nu toe verloopt het redelijk goed, al doet de laptop van Suzanne soms een beetje moeilijk maar ik vraag me af of dat te maken heeft met de 'mogelijke conflicten' waar ze het bij Qmotion over hadden.

Wat ik trouwens niet snap, is dat ik automatisch een beveiligd netwerk schijn te hebben. In de lijst met beschikbare draadloze verbindingen stond ons netwerk gelijk als 'beveiligd', terwijl ik daar nog niks aan gedaan heb (behalve een wachtwoord bedacht).


Hilberto 
Admin

01-05-2009
11:25:29
Wachtwoord voor toegang van de router-instellingen of voor maken van verbinding tussen PC en router ? Dat laatste is op zich genoeg om je netwerk als 'beveiligd' gemarkeerd te zien worden. Praktisch is het ook genoeg. Theoretisch zal het allemaal wel te kraken zijn, maar de kans dat iemand zich zo gaat uitsloven voor toegang tot jouw netwerkje is onzinnig klein.

Die conflicten : ik wil wel eens kijken als ik eens kom buurten binnenkort, maar het is vast iets anders.

Als ik iets van een accesspoint snap, werkt het alleen in combinatie met een router. Misschien ging Jan Qmotion er vanuit dat al die 'Online' modems dat hebben, terwijl je daar de keuze in had (nl die combo van router en mosem (nerdslang, sorry)). Maarja, met die combo had je verder helemaal geen apparaat meer nodig gehad :)

Overigens is je huidige setup wel de meest voorkomende/logische oplossing.

[Bewerkt op 01-05-2009 - 11:26:37]


<-- Terug naar Forumindex --    
Artwork, coding en design zijn geregeld door de filantropische instelling Dompraat.nl. Copyright © (2002-2003) Dompraat.nl. Commentaren, lofliederen en suggesties worden met graagte ontvangen. Laat een berichtje achter op het forum!